Gouldian finch forum - gouldianfinches.eu

gouldianfinches.eu rss RSS

vladimír pech, 25.06.2012 20:41

přeléčení lékem S76

 Prosím o radu. Potřebuji si přeléčit Guldy lékem S 76. Kolik ml  S 76 se dává na litr vody?
>  Můžu věřit,že nabízené S 76 na burzách a na internetu ,jsou  originály nebo je lépe objednat z USA? Děkuji za odpověd s pozdravem V. Pech Týn nad Vltavou



0

To insert a new contribution to be logged.

, 25.06.2012 21:57

Zdravím vás.
 

Začnem od konca.

Ja objednávam už roky prípravok S76 z USA, doteraz bez závažnejších problémov, až na jednu dodávku. Neviem presne, ako je to s prípravkami ponúkanými na burzách, no problém môže byť v tom, že zákony USA pre veterinárne liečivá sú benevolentnejšie , ako zákony EÚ. To znamená, že na vrchnáku fľaše prípravku S76 nie je ochranná poistka, ktorá by sa otvorením pretrhla a tak by sa dalo zistiť, či s prípravkom bolo manipulované. Ostáva preto len veriť, že ten, kto takéto prípravky na burze ponúka s nimi nijak nemanipuluje.

Pre opatrnosť by som však určite radšej volil ich zakúpenie v USA, najmä ak sa dohadnú viacerí chovatelia a urobia objednávku 2-3 kusov, tak aj poštovné potom vychádza celkom v pohode.
 
 

Čo sa týka dávkovania:


Prípravok S76 je určený pre vtáky a jeho aplikácia je veľmi pohodlná pre chovateľa a v podstate nestresová pre vtáky. Podáva sa do pitnej vody, a tak sa dá naraz preliečiť celý chov.

Prípravok S76 je podávaný do pitnej vody v koncentrácii, ktorá závisí od druhu vtákov. Dávkovanie pre drobné spevavce: 2,5 ml prípravku S76 / 1 liter pitnej vody. Prípravok je vo vode aktívny len 7 – 8 hodín. V krvnom obehu vtákov sa drží 24 – 48 hodín po podaní. Preto je potrebná aplikácia 2 dni v týždni po dobu troch po sebe idúcich týždňov, čím sa zabezpečí likvidácia celého životného cyklu roztočov. Spomenutý prípravok likviduje roztoče, oblé červy ako aj vonkajšie parazity. Nie je účinný na pásomnice.
 

Želám veľa úspechov v chove.
 

Marek Buranský



To insert a new contribution to be logged.

, 29.06.2012 12:14

Dobry den,
jedna prakticka zkusenos i do CR. Postovne prijde na 200 korun, takze neni duvod natd tim nejak spekulovat. Pokud jste z jizni moravy, dejte vedet, ja jsme z Vyskova, muzeme se domluvit.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu


To insert a new contribution to be logged.

Peter G., 08.11.2012 09:58

Je mozne preliecit aj preperujuce vtaky pripravkom S76? ma s tym niekto skusenost?


To insert a new contribution to be logged.

Texts and photographs are covered by copyright of author
this website www.gouldianfinchces.eu