Gouldian finch forum - gouldianfinches.eu

gouldianfinches.eu rss RSS

Milos Haska, 07.03.2013 17:56

Tlusta gulda

Zdravim vas,
mnohy se stim jiste jiz setkal. Ptacek posedava co mozna nejbliz krmitka, moc se nepohybuje a kyne. A ja blahovy ho opecovaval. On se urcite bouchnul, nebo je nejak nemocny.
Ale k veci. mate nejake osvedcene taktiky jak ptacka privest zpet do formy? Samo jsem ho umistil do vetsi klece 100 x 60 x 50 (d x v x s), krmitko umstil na jednu stranu k jednomu bidelku a napajecku na druhou stranu ke druhe vetvicce.
Jak se vlastne pozna pretucnely ptak? Po rozfouknuti peri na brise a v okoli kloaky je videt misto bricha bily naruzovely tuk. Stejne to je v okoli volatka, kdy tukove polstare jsou patrne v oblasti kde konci prsa. Dekuji Markovi za tuto informaci, podle bricha jsme myslel spise na zacerveni, ale jak jsem nasel tuk i v oblasti volete, prestal jsem pochybovat.
Tento prispevek je soucasne pro me s markem odpovedi na zdravorni stav modreho, cervenohlaveho samecka.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu


To insert a new contribution to be logged.

, 14.03.2013 18:40

Dobry den,
divam se ze pripset do diskuse se mnozi stydi. Kazdopadne samecek je na tom jiz mnohem lepe. Prekvapilo mne jak rychle dokaze odbourat podkozni tuky. Stacilo umisteni do vetsi klece, krmitka ve vyzsich sferach a dvakrat trikrat za den ho trochu prohnat. Jeste par dni a po obezite nebude ani pamatky.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu


To insert a new contribution to be logged.

Marek Buranský, 14.03.2013 19:45

Ahoj Miloš.


Čo sa týka obezity u vtákov, tak je to častý jav najmä u chovov v klietkach, alebo ak sa voliérový vták umiestni trvalo do pomerne malej klietky. Podkožný tuk sa usadzuje najmä v okolí brucha, pod hrudnou kosťou a okolo hrvoľa.


Obezita môže mať viacero príčin , ako i následkov, podrobnejšie o nej píšem v tejto kapitole http://www.gouldianfinches.eu/sk/veterina/choroby-a-liecba/ine-poskodenia-organizmu/


Inak je to tak, akom píšeš, vtáky v prostredí, ktoré im vyhovuje dokážu pomerne rýchlo vďaka ich metabolizmu odbúrať tuk, no je potrebné dávať pozor na to, aby to nebolo z hladu, či chorobného pôvodu.


Čo sa týka obezity, tak je to ako u ľudí, niekto sa napije pohára vody a priberie kilo a niekto zje kolo slaniny a je chudý ako prútik, nedá sa vidieť do organizmu a odhadnúť to.
 

Zdravím ťa.
 

Marek



To insert a new contribution to be logged.

Texts and photographs are covered by copyright of author
this website www.gouldianfinchces.eu