Gouldian finch forum - gouldianfinches.eu

gouldianfinches.eu rss RSS

Marcel Rozek, 03.02.2013 21:38

Zobák

 Zdravym Vas,

Viete mi prosim vas poradit o aky problem sa jedna u tohto samceka? Momentalne podavam Liquid Iodine a do stravy pridavam TurboBooster. Jedna sa o samceka 2009. 
Dakujem za reakcie Marcel Rozek 

ZobákZobák

To insert a new contribution to be logged.

Marcel Rozek, 03.02.2013 22:16



To insert a new contribution to be logged.

Marek Buranský, 04.02.2013 12:09

Zdravím vás.

Hm, keď sa pozriem na tie fotky, tak mi pripadá, ako keby ten samček mal 100 rokov a nie 4-5. Prepáčte za otvorenosť.

Jeho zhrubnutá vrchná časť zobáku, ako aj celkový stav svedčí o probléme s metebolizáciou vápnika. Môžeš to byť spôsobené jeho predávkovaním, alebo neschopnosťou organizmu správne ho využiť. Tiež by sa mohlo jednať o nevyváženú potravu.

Neviem, či do vody pridávate  nejaké minerálne prípravky, alebo vitamíny. U minerálnych a vitamínových prípravkov pridávaných do vody  často menej znamená viac.
Čo sa týka prípravku Liquid lodine, tak som o ňom  a o predávkovaní jódom písal tu: http://www.gouldianfinches.eu/sk/veterina/choroby-a-liecba/vypadavanie-peria-hlava/

Skutočne neviem, ako vám poradiť. Podľa mňa u tohto vtáka už nastali nezvratné metabolické zmeny. Asi by som odporúčal upraviť potravu v zmysle jej vyváženia. Do vody nepodávať minerálne prípravky, radšej niekoľko druhov gritu a Clay bloc mini – íl (dá sa kúpiť na burzách). 

Ak vám Liquid lodine nezabral za niekoľko týždňov, tiež ho vysaďte, jeho podávanie je kontraproduktívne.

Dajte vedieť, ako sa darí.

S pozdravom.

Marek Buranský



To insert a new contribution to be logged.

Marcel Rozek, 04.02.2013 14:26

Dobry den,

Na uvod by som sa chcel ospravedlnit za 4 stejne foto. Povodne to maly byt 4 rozne,ale akosi nacitalo stale tu istu fotku,neviem preco. No nenasiel som moznost vratit to spet,alebo vymazat posledne tri.

Takze,toho samceka som dostal od priatela ako dar,pretoze som bol zufaly ze sa mi nikdy nepodarilo odchovat mlade,tento samcek bol u priatela velmi dobry,tak mi ho podaroval z tym ze tentokrat sa to podari. Nevyslo :-) Vtaky som krmil Tropical finches Premium prestige,na pitie dostavali cistu vodu a v klietke im vysela sepiova kost. 
Asi pred pol rokom som natrafil na vasu stranku a vsetko som zmenil,budem asi len kopirovat vase slova,pretoze vsetko tak robim. Ako prve som zakupil S76 a ,,odcervil vsetky vtaky,vydezinfikovat komplet zariadenie F10kou SC , zakupil som Deli Nature 54 a primiesal 30% Lesknice. K neustalej dispozicii maju Clay Bloc mini Super fine, Verselle-Laga Eggfood tropical finches vajecnu zmes,drvene musle,drevene cierne uhlie,piesok a drvenu vajecnu skrupinu. Vdaka tomu mi vtaky uz odchovali 4 mlade zo 4 vajicok a teraz druhy krat 6mladych zo 6vajicok. Momentalne pridavam vsetkym vtakom do krmnej zmesky Turbobooster. Momentalne do vody pridavam odstavenym mladym a 2 nedoperenim starsim jedincom (hole hlavy) Liquid Iodine v pomere 10kvapiek na 100ml,dnes je tomu 7den. Krmiacim rodicom nepridavam do vody nic. rsp. nedaval som nikdy nic do vody. Asi to zmenim (necham si Vami poradit)  Taktiez som zacal robievat vajecnu zmesku podla vasej receptury,ale ako ju tam dam tak ju aj vyhodim. Ani tuk.
Este by som sa vratil k spominanemu samcekovi. On je v takom stave uz asi druhy rok. To znamena ze druhy rok mu pocitam dni :-) povedal som si ze to skusim dat tu na forum,mozno sa niecomu aj priucim. Je mi jasne ze on uz neodchova,ale za pokus to stoji najst problem a vyriesit ho.
Na zaver by som sa chcel este opytat,ako dlho mam podavat ten Liquid Iodine? Mam dvoch holohlavych samcekou,7 den im podavam ten Liquid a nevidim nejake zmeny,akurat tie mlade co su z nimi spolu v preletovacke zacinaju tokat :-) Nezda sa mi ze by to bolo u tych dvoch dedicne pretoze oni boli krasne a plnohodnotne dopereni. V takom stave su uz 2rok.
Takze experimentujem. Dovod si myslim ze bola extremna zmena teplot v miestnosti posledne dva roky,tento rok som im dal ,,dokurovanie,, aby mali nepretrzite 24stupnou.

S pozdravom Marcel Rozek
 


To insert a new contribution to be logged.

Marek Buranský, 04.02.2013 15:54

Zdravím vás.
 

Som rád, že sa vám aspoň podarilo niečo odchovať a čo sa týka tých 2 znášok a ich výsledkov, tak je to pekný výsledok.
 

S tým samčekom už podľa mňa nenarobíte asi nič. Veľmi rád by som napísal inú odpoveď, ale obávam sa, že jediné, čo mu môžete poskytnúť je pokoj na dožitie. Či je tá holohlavosť dedičná, uvidíte na mláďatách v ich druhom roku a neskoršie, snáď tomu tak nebude.
 

Čo sa týka čerstvej vaječnej zmesky, tak si na ňu musia vtáky zvyknúť, odporúčam jej podávanie mladým vtákom najmä počas prvého preperovania, keď je ich energetický výdaj najvyšší a organizmus je mimoriadne zaťažovaný. V tomto období vtáky inštinktívne vyhľadávajú vysoko energetickú potravu, ak si na ňu zvyknú ako mladé, je predpoklad, že ju budú používať aj pri kŕmení. aj v mojom chove trvalo relatívne dlho, kým som vtáky na túto zmesku naučil. Je to už pár rokov a ešte stále  mám vtáky, ktoré ju prijímajú pri znáške, ale mláďatá odchovávajú výhradne zrnom, a to najmä lesknicou. Prijímanie tejto vaječnej zmesky je dosť individuálne.
 

Liquid lodine by som odporúčal podávať tak max 2 -3 týždne, podľa mojich skúseností je to dostatočná doba. Dlhšie podávanie neodporúča ani výrobca.
 

Tak držím palce, nech sa podarí samčekovi pomôcť a nech odchov ďalších mláďat pokračuje úspešne.
 

Dajte vedieť, ako sa vám darí.
 

S pozdravom.
 

Marek Buranský



To insert a new contribution to be logged.

Milos Haska, 05.02.2013 23:13

Dobry vecer,
ta fotografie je velmi nekvalitni, ale vidim dobre ze spodni celist zobaku je take prerostla?
Osobne Vam doporucim optat se kamarada od ktereho ptacka mate na jeho zpusob chovu a krmeni. na prvni pohled delate neco spatne.
V idealnim pripade si poridte do chovu nove ale hlavne zdrave ptaky. S chovatelem od ktereho je budete brat se domluvte at vam poradi jak krmit a co podavat. DUKLDNE si prostudujte tuto stranku a prilozene odkazy. Znalosti zde ziskane se pokuste prenest do praxe s tim, ze podle vlastniho pozorovani ptaku pridavejte nebo ubirejte ceho je treba.
Do zacatku si poridte prirodni ptaky, mutacni jsou celkove narocnejsi.
Preju at se dari.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu


To insert a new contribution to be logged.

Texts and photographs are covered by copyright of author
this website www.gouldianfinchces.eu