Gouldian finch forum - gouldianfinches.eu

gouldianfinches.eu rss RSS

vladimír pech, 17.02.2014 00:31

Přepeřování modrých GULD

 Zdravím vás,
jak je to s přepeřováním modrých Guld?Podle některých chovatelů při přepeřování uhyne až 50% mládat! Je tomu vskutku tak nebo je to přehnané?
s pozdravem

Vladinír Pech 


To insert a new contribution to be logged.

Marek Buranský, 17.02.2014 03:55

 Zdravím vás.
 

Odchovávam ročne desiatky modrých amadín Gouldovej a úmrtnosť je cca 2%, teda 2 ks na 100 mláďat. Píšem skúsenosti z vlastného chovu.
 

Počas preperovania som nezaznamenal žiadnu zvýšenú úmrtnosť. Ak aj nejaké prípady nastali, bolo to spôsobené skôr mojou chybou, respektívne tým, že vtáky sa v chovnom zariadení zranili, napríklad zavesili za nohu na nie dobre chránených miestach a podobne.
 

Teplotu počas preperovania v chovnom zariadení udržiavam na cca 22-23 st. C  s relatívnou vzdušnou vlhkosťou cca 40 %. Mláďatá počas preperovania dostávajú štandardnú suchú zmes DELI NATURE 84 obohatenú o cca 30 % lesknice. Senegalské proso v klasoch, ani zelené krmenie nepodávam. K dispozícii majú neustále suchú priemyselne vyrábanú vaječnú zmesku CE DE a každý deň im je predkladaná tiež čerstvá vaječná zmeska pozostávajúca z cca 1/3 natvrdo uvareného postrúhaného vajíčka, 1/3 postrúhaných piškót, 1/3 nastrúhanej mrkvy.
 

Do pitnej vody dostávajú cca 10 dní v mesiaci complejo B a vigosine v množstve 1 ml /1l pitnej vody.
 

S pozdravom.

 

Marek Buranský



To insert a new contribution to be logged.

Texts and photographs are covered by copyright of author
this website www.gouldianfinchces.eu