Gouldian finch forum - gouldianfinches.eu

gouldianfinches.eu rss RSS

vladimír pech, 16.04.2014 13:21

trvanlivost vajíček

Zdravím vás,
prosím o odpověd na trvanlivost odebraných vajíček.Odebírám do 4. vajíčka a pak podložím.Vajíčka jsou stará 5 dní.Pokud samička začne snášet a ještě se vrací mládata do budky,odebírám a pokud není zbytí podložím chůvičkám.Ty však ještě dokrmují mládata,tak musím počkat,než li mládata odstavím.Doba uskladnění vajíček v prose a v chladnější místnosti se prodlouží.Jak stará vajíčka mohu podkládat?Platí ,že když je vajíčko v chladnější místnosti,prodlouží se jeho trvanlivost?
Děkuji za odpověd Vladimír Pech 

















?stará vajíčka mohu podkládat  


To insert a new contribution to be logged.

Marek Buranský, 23.04.2014 18:31

 Zdravím vás.

 

Mala by platiť zásada, že vajíčka by mali byť „uskladnené“ pri izbovej teplote, čo je cca 20-22 st C. Ak odoberáte od prvého vajíčka a nahrádzate to inými vajíčkami, čo je nutné, je  potom dobré pod rodičov podložiť už kompletnú znášku. Málokedy sa stane, že prekročí 6 ks. Mal som však samičku, ktorá pravidelne znášala 8 vajíčok.

 

Odobraté vajíčka pri už spomenutej teplote majú trvanlivosť cca 10 dní, tým ale myslím od uskladnenia prvého. Takže ak znáška činí 6 vajíčok, je možné ich nepodložiť ešte asi 4 dni po znesení posledného. Je to však dosť individuálne, záleží od teploty, vlhkosti a iných faktorov. Najlepšie je znášku podložiť  pod rodičov hneď po znesení posledného vajíčka.

 

Pozdravujem.

 

Marek Buranský



To insert a new contribution to be logged.

Texts and photographs are covered by copyright of author
this website www.gouldianfinchces.eu